Schuldsanering Nederland kan er in bijna alle gevallen voor zorgen dat u uw financien weer op de rit krijgt.

Naast de hulp die wij bieden als Schuldsanering Nederland geven wij ook informatie en extra tips en trucs om uit de schulden te blijven en geld te besparen.

Schuld Exploderen

Wat is schuldsanering eigenlijk?

Helaas komt schuldsanering steeds vaker voor. Nederland heeft de laatste tijd te maken gehad met een groeiend aantal mensen met schuld. Om van uw schuld af te komen is het mogelijk om hiervoor een bedrijf in te schakelen die al uw schulden in beheer neemt en met de schuldeisers om de tafel gaat.

Wanneer u de schuldsanering in gaat is het niet meer mogelijk om uw eigen vermogen te beheren. U krijgt van het bedrijf waar u bent aangesloten een vast bedrag dat u per maand ontvangt. Daarmee moet u uw vaste lasten mee betalen en de restanten van je inkomsten worden gebruikt voor het aflossen van de schulden.

Afhankelijk van uw situatie zijn wij altijd bereid om u te helpen. Helaas is dit niet één, twee, drie gebeurd. Een schuldsaneringstraject via de gemeente duurt ongeveer drie tot vijf jaar. Via ons kunt u een schuldhulptraject aanvragen en afhankelijk van uw inkomsten en schulden kunt u binnen een half jaar tot 3 jaar schuldenvrij zijn! Na het traject bent u geheel schuldenvrij en helpen wij u ook om weer met geld om te gaan. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Wij zijn er voor u om al uw vragen te beantwoorden.

Onze besparingstips

Boodschappen


1.

Laat u niet verleiden tot het kopen van producten die u anders ook niet koopt alleen omdat ze in de aanbieding zijn, of de tweede gratis is.

2.

Eet voldoende voordat u boodschappen gaat doen, zo bent u minder vatbaar voor het kopen van "lekkere dingen".

3.

Neem alleen contant geld mee, reken uit wat u ongeveer nodig heeft aan de hand van uw boodschappenlijstje, tel daar een paar euro bij op en laat de rest en uw betaalkaarten thuis.

4.

Sommige supermarkten hebben een gratis voordeelkaart, neem die als u er regelmatig komt en laat die extra kooppunten zitten! Over voordeelkaarten (en zegeltjes) gesproken: wegen deze echt op tegen de prijzen in de supermarkt? Vaak kunt u ergens anders goedkoper winkelen en van de besparing wel drie keer het product kopen waar u nu voor spaart. Laat u niet binden aan een winkel.

5.

Sommige supermarkten zijn goedkoper dan andere, alleen staat er nog wel eens een lange rij. Ga wat vroeger in de ochtend op zaterdag, dan heeft u nog alle keuze en zijn ze minder druk.

6.

En als u er dan toch bent: haal gelijk voor een week of langer boodschappen, zo ziet u gelijk hoeveel u uitgeeft per week en komt u niet vaker in de verleiding extra dingen te kopen.

7.

Vergelijk de prijzen per kilo of liter en kijk in de lagere schappen, de producten op de schappen op ooghoogte zijn meestal het duurst.

8.

De aanbiedingen bij de kassa zijn er om u extra "impulsinkopen" te laten doen als u langer moet wachten in de rij zodat de eigenaar meer geld verdient, tuin er niet in!

9.

Controleer de kassabon en uw teruggave bij de kassa, als u eens wist hoe vaak kortingen niet worden verleend, te weinig wordt teruggegeven of producten dubbel gescand...

10.

Zit u vaak op marktplaats of in de kringloopwinkel? Stop er mee, de kans is groot dat u dingen koopt die u helemaal niet nodig heeft.

Bankrekening


1.

Zet een limiet op uw bankrekening voor uw maximum mogelijkheid tot roodstand, bij de bank kunnen ze u er meer over vertellen.

2.

Spaar als u iets wilt kopen, zet elke maand iets opzij op een spaarrekening (als u het kunt en geen doel hebt, of eens een extraatje hebt, spaar dan ook, een potje achter de hand komt altijd van pas en u went aan wat u heeft, zie ook onderstaande tip) tot u bereikt heeft wat u wilt.

3.

Heeft u salarisverhoging gekregen? Reserveer dan de helft op een spaarrekening, zo heeft u nog altijd meer dan u tot nu toe gewend was, maar als u hier vroeg mee begint spaart u na verloop van tijd zonder moeite elke maand een fiks bedrag. Onthoudt dat u gaat leven naar wat u heeft...

4.

Doe uw creditcards weg, knip ze desnoods door als u de verleiding niet kunt weerstaan.

5.

Heeft u echt iets duurs nodig of wilt u echt iets duurs kopen? Wacht dan een dag of drie zodat de impuls er niet meer is, neem contant geld mee in plaats van uw betaalkaart zodat u ziet wat u uitgeeft en kijk als het even kan bij de kringloopwinkel of op marktplaats voor een goed(koper) alternatief.

Leningen


1.

Wilt u toch een lening afsluiten, een spaarplan met betaalverplichting aangaan of een (duurder) huis kopen? Zet dan wat het u extra gaat kosten eerst een tijdje op een aparte rekening, houdt u het niet vol? Dan moet u er niet aan beginnen, hou je het wel vol? Dan heeft u een leuk startkapitaal(tje).

2.

Let op als u een lening afsluit, vaak geldt een lage startrente en als die omhoog gaat kunt u er vaak niet meer van af.

3.

Iets kopen met een eerstejaars renteloze lening? Zorg ervoor dat u wel aflost, incasseren doen ze in het eerste jaar meestal niet en daarna zit u waarschijnlijk vast aan een hoge rente. Denk dus NOOIT dat ze het zijn vergeten omdat ze niet incasseren...

Auto


1.

Tank bij een witte pomp, of een onbemande, dit scheelt per liter en uit onderzoek is gebleken dat die dure brandstof echt niet beter is voor uw motor. Tank sowieso nooit op de snelweg, dan bent u goedkoper uit en haal je geen snacks die je niet nodig hebt.

2.

Korte ritjes? Gebruik de fiets, vaak bent u sneller dan met de auto, het kost niets en is gezond. Hoe vaker u de fiets pakt, hoe meer het een gewoonte- en hoe leuker het wordt.

Kinderen


1.

Geef uw kinderen zakgeld en laat ze daarvan zelf hun lekkernijen en snacks, de dingen die ze stuk of kwijt maken en cadeautjes voor klasgenootjes kopen, zo leren ze al vroeg met geld om te gaan.

2.

Heeft u boeken nodig voor uw schoolgaande kinderen? Kijk eens op marktplaats o.i.d. of informeer op de school of ze een tweedehands boekenmarkt organiseren, vaak heeft u ze maar een jaar nodig en worden ze daar te koop aan geboden.

3.

Laat schoolboeken kaften of kaft ze zelf, hoe mooier ze blijven, hoe meer geld u er volgend jaar voor kunt krijgen.

4.

Vraag kostgeld als uw kind geld verdient, als hij/zij op zichzelf gaat kan hij/zij ook niet alles uitgeven. Leg uit waarvoor betaald wordt, desnoods met een rekenvoorbeeld (de was, eten, drinken, snacks, vakanties etc.)

5.

Is uw kind 18 geworden? Dan moet het zelf een zorgverzekering afsluiten, vergeet het niet, in gebreke blijven kost 30% extra premie, nog afgezien van extra kosten. Voor bijzonderheden: www.toeslagen.nl

6.

Laat uw kinderen zelf betalen voor hun GSM abonnement

Apparatuur


1.

Stel op uw GSM een limiet in, neem een prepaid abonnement of laat u bellen, dat scheelt enorm in uw telefoonkosten.

2.

SMS minder (open deur, maar toch...)

3.

Zet in het buitenland uw GSM zoveel mogelijk uit en schakel de voicemail in het buitenland altijd uit, want als ze u bellen kunt u er voor betalen.

4.

Laat zo min mogelijk apparatuur op stand-by staan, dit scheelt op jaarbasis flink op de elektriciteitskosten en het is een veel voorkomende oorzaak van brand.

5.

Hang de was buiten op, drogers gebruiken veel stroom.

6.

Laat u niet verleiden door aanbiedingen zoals een tv of gsm met € xxxx of xx% korting, het lijkt of u geld bespaart, maar u geeft alleen maar meer uit.

Over ons

Schuldsaneringnederland.nl zorgt ervoor dat u weer snel rust krijgt door uw inkomsten en uitgaven in balans te brengen.

Volg ons


Contact

085 1044 676
Bereikbaar van 9:00 tot 12:00 op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

info@schuldsaneringnederland.nl

Schuldsanering Nederland
Postbus 81
8250AB Dronten

Gegevens

BPBI nr: 450
KVK nr: 54098343
Accountantsnummer: 45058
College Bescherming Persoonsgegevens nr: 1535840
BTW nr: NL851160396B01
NEN: 1214.SHV.007

Klachtenregeling