fbpx

Bewindvoering Gouda

Wie zijn of haar geldzaken niet meer kan regelen, ziet de problemen al snel opstapelen. Daarom is het belangrijk om op tijd actie te ondernemen, bijvoorbeeld door bewindvoering in de Gemeente Gouda aan te vragen. Wilt u weten of onderbewindstelling dé oplossing is voor u of uw naaste, neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Schuldsanering Nederland. We adviseren u deskundig en persoonlijk over de beste oplossing voor uw situatie. Bewindvoering kan voorkomen dat u schuldsanering in de Gemeente Gouda nodig heeft. Meer weten? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.
Bewindvoering in Gouda

Van problemen voorkomen tot een schuldenvrije toekomst

Bewindvoering is een wettelijk vastgesteld beschermingsmiddel tegen financiële problemen die zouden ontstaan wanneer financiën worden verwaarloosd. Denk aan belastingvorderingen, inbeslagnames of zelfs uithuiszettingen. Uw bewindvoerder in Gouda (of elders) zorgt dat de vaste lasten betaald worden en u goed verzekerd blijft. Zo wordt voorkomen dat u of de rechthebbende betalingsproblemen krijgt met alle gevolgen van dien. Wie al in de problemen zit, helpen we er snel weer bovenop met schuldsanering. Vanuit Gouda neemt u gemakkelijk contact met ons op via de website, e-mail of telefonisch. Dat is meteen uw eerste stap naar een schuldenvrije toekomst.

Onderbewindstelling aanvragen: hoe werkt dat?

Het aanvragen van bewindvoering in Gouda is in principe vrijwillig. De rechthebbende of een naaste kan dit zelf bij de kantonrechter aanvragen. Onderbewindstelling kan in sommige gevallen wel verplicht of noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld bij opname in een psychiatrische inrichting of een strafrechtelijke uitspraak. Als een persoon handelingsonbekwaam is door bijvoorbeeld Alzheimer kan de partner of een familielid zonder diens instemming bewindvoering aanvragen. Uw aanvraag dient u in bij de kantonrechter in uw regio, in dit geval Gouda. De bewindvoering wordt mondeling besproken tussen de aanvrager, de rechthebbende (indien mogelijk) en de rechter. Deze oordeelt of er voldoende reden voor beschermingsbewind en of de aangedragen bewindvoerder geschikt is.

Direct hulp nodig met uw schulden?

Wij kunnen u al binnen 24 uur helpen!

Welke afspraken zijn er mogelijk?

De bewindvoering in Gouda kan op diverse manieren worden vormgegeven. Tijdens het gesprek met de rechter wordt bepaald hoe lang het beschermingsbewind duurt en wat er wel en niet onder curatele wordt gesteld. Waardevolle bezittingen als schilderijen en zeldzame verzamelingen worden bijvoorbeeld vaak meegenomen in het bewind, maar ook spaargeld en aandelenportefeuilles kunnen zo beschermd worden. Ook wordt er afgesproken wie de bewindvoerder wordt. De persoon of instantie moet daar uiteraard van op de hoogte zijn en mee instemmen. Tijdens het beschermingsbewind verantwoordt de bewindvoerder zich op afgesproken momenten over de gang van zaken, zodat de rechter op de hoogte blijft en kan ingrijpen wanneer het mis dreigt te gaan.

Particulier of professionele bewindvoerder

Wanneer u beschermingsbewind in Gouda wordt toegekend, dan geeft u uw geldzaken uit handen aan een particuliere of professionele bewindvoerder. Het overdragen van de verantwoordelijkheid en gevoelige informatie kan even slikken zijn. Gaat u voor een particuliere bewindvoerder, kies dan een persoon die u vertrouwt. Dat kan bijvoorbeeld uw partner zijn, zoon of dochter of goede vriend. Professionele bewindvoerders zijn instanties die gespecialiseerd zijn in beschermingsbewind. Zij moeten zich aan strenge regelgeving houden om als uw bewindvoerder in Gouda op te mogen treden. RA Bewindvoering Nederland, waar wij intensief mee samenwerken, voldoet aan alle eisen herbergt een gedreven team met ruime ervaring.

Nu bewindvoering in Gouda aanvragen

We helpen u alles op orde te brengen voordat u bij de kantonrechter in Gouda bewindvoering aanvraagt. Mocht beschermingsbewind niet de oplossing voor u zijn, dan adviseren we u over de andere mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld schulden die zich maar blijven opstapelen? Met schuldsanering in Gouda begeleiden we u naar een schuldenvrije toekomst. We vertellen u graag meer in een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Neemt u contact met ons op? Wij staan voor u klaar!

Direct hulp nodig met uw schulden?

Wij kunnen u binnen 24 uur helpen! Wacht nooit te lang met schulden.

Waarom kiezen voor ons?

Geen wachttijden, u wordt direct geholpen.

Al 12,5 jaar ervaring in het oplossen van schulden

Vrijblijvend persoonlijk advies over uw situatie

Wij onderhandelen met de schuldeisers

Hulp nodig in een andere gemeente?

Wij werken landelijk en kunnen helpen in iedere gemeente in Nederland. 

Contact

Na het invullen van ons aanmeldformulier krijgt u binnen 24 uur telefonisch reactie van ons.

Wilt u liever zelf bellen?
Ons telefoonnummer is: 0321-230030
Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn wij beperkt bereikbaar (zie schema hieronder).

Telefoontijden:
Ma: 09:00 – 15.00 uur
Di: 09:00 – 15.00 uur
Wo: 09:00 – 15.00 uur
Do: 09:00 – 15.00 uur
Vr: 09:00 – 15.00 uur