fbpx

Schuldhulpverlening

Geldproblemen, het kan iedereen overkomen en helaas neemt het aantal Nederlanders met schulden ieder jaar toe. Heeft u bijvoorbeeld een verkeerde lening afgesloten en zit u daarom nu krap bij kas? Bent u ontslagen en kunt u de rekeningen niet meer betalen? Of kunt u gewoonweg niet goed met geld omgaan? Wat de reden van uw schuld ook is, schuldhulpverlening is wellicht ook voor u de oplossing.

Het verschil tussen schuldhulpverlening en schuldsanering

Wat is schuldhulpverlening dan precies? Als u zelf niet het overzicht heeft over uw financiën, kunt u een schuldhulpverlener inschakelen. Een schuldhulpverlener is een bedrijf dat uw vermogen voor u beheert. Schuldhulpverlening bestaat uit twee vormen: schuldhulpverlening en schuldsanering. De vorm die het beste past bij u is afhankelijk van uw situatie. Wat is het verschil tussen schuldhulpverlening en schuldsanering?

Schuldhulpverlening
Deze vorm van schuldhulpverlening houdt in dat de inkomsten en uitgaven worden beheerd door de schuldhulpverlener. Er wordt een berekening gemaakt van deze inkomsten en uitgaven en gekeken naar wat er maandelijks kan worden uitgekeerd aan leefgeld. Het budget dat hierna overblijft zal maandelijks worden uitgekeerd aan de schuldeisers. Dit traject kan tot drie jaar duren, afhankelijk van de hoogte van het budget en de schulden. De schuld wordt namelijk 100% afgelost. Het nadeel van dit traject kan zijn dat de schuldeisers na deze periode nog rente in rekening kunnen brengen.

Schuldsanering
Ook bij schuldsanering wordt er gekeken naar uw inkomsten, uitgaven en de hoogte van de schulden. Het verschil met schuldhulpverlening is dat er in dit geval een Vrij Te Laten Bedrag (VTLB) berekening wordt gemaakt. Dit betekent dat er wettelijk bepaald wordt wat u aan leefgeld zal ontvangen. De schuldsaneerder maakt afspraken met de schuldeisers over het te betalen bedrag en doet een voorstel om de schulden in drie jaar tegen finale kwijting af te betalen. Dit traject mag maximaal 36 maanden duren. Als de schuldeisers ermee akkoord gaan, wordt na deze tijd het restant van de schulden kwijtgescholden.

Wij zijn ook telefonisch bereikbaar voor aanmeldingen

Bereikbaar van 9:00 tot 15:00
Kies voor optie 2

Schuldhulpverleningstraject

Wanneer u werkt met een schuldsaneerder of schuldhulpverlener, komt u terecht in het zogeheten schuldhulpverleningstraject. Dit is de periode waarin de schuldsaneerder of schuldhulpverlener uw vermogen beheert en samen met u werkt aan uw problemen tot u geen schulden meer heeft. Een dergelijk traject duurt via de gemeente ongeveer drie tot vijf jaar. Bij Schuldsanering Nederland kunt u binnen een halfjaar tot drie jaar schuldenvrij zijn! En na het traject? U bent vrij van de geldproblemen en uiteraard helpen wij u dan ook verder met lopende geldzaken.

Direct hulp nodig met uw schulden?

Wij kunnen u binnen 24 uur helpen! Wacht nooit te lang met schulden.

Waarom kiezen voor ons?

Geen wachttijden, u wordt direct geholpen.

Al 12,5 jaar ervaring in het oplossen van schulden

Vrijblijvend persoonlijk advies over uw situatie

Wij onderhandelen met de schuldeisers

Schuldhulpverlening via ons

Schuldsanering Nederland is een schuldsaneerder voor particulieren en werkgevers met werknemers die schulden hebben. Wij helpen bij het op orde brengen van uw financiële plaatje. Allereerst willen wij graag kennismaken met u. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het belangrijk dat wij alles weten van uw situatie. Zodra wij op de hoogte zijn van uw schulden, inkomsten en uitgaven, kunnen wij een berekening maken. We berekenen hoeveel geld u per maand kunt aflossen aan de schuldeisers. Mits, de schuldeisers er natuurlijk mee akkoord gaan dat er een regeling wordt getroffen met betrekking tot het terugbetalen van uw schuld. U hoeft zich hier niet druk om te maken. Schuldsanering Nederland gaat om de tafel met de schuldeisers en doet hen een voorstel dat past bij uw situatie. Zo werken wij, samen met u, stap voor stap aan een rustiger leven, zonder schulden en stress.

Wilt u zich aanmelden voor schuldhulp? Vul dan het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.