fbpx

Faillissement

18 mei, 2021 | 0 Reacties

Wanneer uw schulden niet meer betaald kunnen worden kan de rechtbank u failliet verklaren. Dit kan op verschillende manieren:

– Een eigen verzoek indienen
– Op verzoek van de schuldeisers

Bij een faillissement wordt er algemeen beslag gelegd op uw bezittingen en inkomsten. Wanneer u definitief failliet wordt verklaard door de rechtbank wordt er een curator aangesteld om zoveel mogelijk schulden af te lossen. In een faillissement wordt de activa van de onderneming verkocht. Dit gaat meestal via een online veiling.

Wanneer er faillissement wordt aangevraagd via andere partijen moeten er minimaal twee schuldeisers zijn.

Schuldeisers
Bij een faillissement kan niet elke schuldeiser een claim maken op eventuele schuld. Volgens de wet zijn er meerdere preferente schuldeisers die altijd voorrang krijgen bij het aflossen van een eventuele faillissementsschuld. Een aantal voorbeelden van preferente schuldeisers zijn werknemers met achterstallig loon, het UWV en de Belastingdienst.

Faillissement van een werkgever
Als u verwacht dat uw werkgever failliet gaat, is er mogelijk wel een manier om een ontslagvergoeding te krijgen. Dit doet u door een vaststellingsovereenkomst te ondertekenen voordat u het faillissement aanvraagt. Een ontslagvergoeding kan worden overeengekomen in de vaststellingsovereenkomst. Wij raden u aan om een Vaststellingsovereenkomstjurist.nl in te schakelen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.