fbpx

Bewindvoering Gemeente Utrecht

Wilt u bewindvoering in de Gemeente Utrecht aanvragen en/of bent u op zoek naar meer informatie hierover? Dan heten we u graag van harte welkom bij Schuldsanering Nederland. Als schuldhulpverlener zijn we in Gemeente Utrecht en omgeving nauw betrokken bij diverse trajecten met bewindvoering. Zodoende kunnen we er u alles over vertellen en op deze pagina doen we vast een voorzet. Wij begeleiden u graag bij het vinden van een geschikte bewindvoerder, het voorbereiden van de aanvraag en het daadwerkelijke aanvragen bij de rechter. Neemt u gerust contact op voor meer informatie.

Bewindvoering aanvragen in Gemeente Utrecht

Veel mensen denken bij ‘bewindvoering aanvragen’ in eerste instantie aan de gemeente. De gemeente is echter niet waar u moet zijn. Net als andere gemeenten moet men in Utrecht bewindvoering aanvragen bij de kantonrechter. Schrikt u vooral niet van deze ‘rechtsgang’; beschermingsbewind is een recht, dat u onder voorwaarden kunt uitoefenen. De rechter beoordeelt of u (of uw naaste) inderdaad voor bewindvoering in aanmerking komt. Het is gebruikelijk om de curatele (een ander woord voor onderbewindstelling) aan te vragen in de omgeving waar de rechthebbende woont. Is dat Utrecht, dan vraagt u dus de bewindvoering in Utrecht aan bij Rechtbank Midden-Nederland.

Wie mag bewindvoering aanvragen?

Bewindvoering in Utrecht mag worden aangevraagd door de rechthebbende zelf of door een familielid. De reden dat iemand niet of niet meer de eigen geldzaken kan regelen, kan diverse oorzaken hebben, zowel lichamelijk als geestelijk. Wanneer iemand geestelijk niet meer in staat is om belangrijke beslissingen te nemen, wordt er wel eens tot onderbewindstelling besloten buiten de rechthebbende om. Dit kan tot wrijvingen leiden, doordat de persoon het niet begrijpt en het gevoel heeft dat hem of haar iets ontnomen is. Schuldsanering Nederland kan u voorbereiden op dit soort situaties. We bekijken iedere situatie grondig en zetten duidelijk op een rij wat men van de bewindvoering in Utrecht mag en kan verwachten.

Direct hulp nodig met uw schulden?

Wij kunnen u al binnen 24 uur helpen!

Wie mag bewindvoerder worden?

Vraagt u bewindvoering aan in Utrecht, dan hoeft de bewindvoerder niet per se uit Utrecht of omgeving te komen. De bewindvoerder kan in principe iedereen zijn, bijvoorbeeld een familielid, vriend of goede kennis. We spreken dan van een particuliere bewindvoerder. De rechter bepaalt of deze persoon inderdaad geschikt is als bewindvoerder. Daarnaast kunt u kiezen voor een professionele bewindvoerder. Dat is een gespecialiseerde instantie die aan strenge kwaliteitseisen voldoet. Besluit u te gaan voor een professionele bewindvoerder in Utrecht, dan raden wij u graag RA Bewindvoering Nederland aan, betrouwbare instantie aan waar wij nauw mee samenwerken.

Vragen over bewindvoering in Gemeente Utrecht

Wilt u ook voorkomen dat u of uw naaste schuldhulpverlening in Utrecht nodig heeft? Laat ons u dan helpen bij het aanvragen van bewindvoering. Mocht er toch onverhoopt schuldsanering nodig zijn, dan bent u bij Schuldsanering Nederland in goede handen. Met onze persoonlijke en betrokken werkwijze helpen wij u weer grip te krijgen op uw financiën. Of het nu gaat om schuldhulpverlening of bewindvoering in Utrecht, met Schuldsanering Nederland gaat u voor een schuldenvrije toekomst.

Direct hulp nodig met uw schulden?

Wij kunnen u binnen 24 uur helpen! Wacht nooit te lang met schulden.

Waarom kiezen voor ons?

Geen wachttijden, u wordt direct geholpen.

Al 12,5 jaar ervaring in het oplossen van schulden

Vrijblijvend persoonlijk advies over uw situatie

Wij onderhandelen met de schuldeisers

Hulp nodig in een andere gemeente?

Wij werken landelijk en kunnen helpen in iedere gemeente in Nederland. 

Contact

Na het invullen van ons aanmeldformulier krijgt u binnen 24 uur telefonisch reactie van ons.

Wilt u liever zelf bellen?
Ons telefoonnummer is: 0321-230030
Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen zijn wij beperkt bereikbaar (zie schema hieronder).

Telefoontijden:
Ma: 09:00 – 15.00 uur
Di: 09:00 – 15.00 uur
Wo: 09:00 – 15.00 uur
Do: 09:00 – 15.00 uur
Vr: 09:00 – 15.00 uur